پرفروشترین نویسندهی جهان، پس از شکسپیر، آگاتا کریستیست. نویسندهای که تحصیلات آکادمیک نداشته و علیرغم میل مادرش که نمیخواسته او تا هشت سالگی خواندن بیاموزد، در پنج سالگی توانایی خواندن داشته است. از کودکی به داستان، شعر و رمانهای هیجانی علاقهمند میشود و در هجده سالگی داستانهای کوتاه مینویسد. در طی جنگ جهانی اول، شروع میکند به نوشتن داستانهای کارآگاهی و کمی بعد از پایان جنگ، اولین رمانش با نام ” ماجرای اسرار آمیز در استایلز” منتشر میشود. او با اینکه شش رمان عاشقانه نیز در کارنامهی خود دارد، مهمترین آثارش همان رمانها و داستانهای معمایی و جنایی اوست. داستانهایی پر گره و پیچیده، که بازگشایی گرههایشان در انتهای حوادث داستان، بههیچ وجه حدسزدنی نیستند.
محبوبترین رمان این نویسنده انگلیسی، "ده بچهی زنگی" یا همان "سپس هیچکدام باقی نماندند"، داستان ورود ده بیگانه، هفت مرد و سه زن، به یک جزیره است که همگی متهم به ارتکاب جنایت هستند و فردی مرموز بر طبق یک شعر به کشتن یکایک آنها اقدام میکند. کریستی دربارهٔ این رمان میگوید این رمان نیازمند تکنیکی دشوار و برای من بسیار چالشبرانگیز بود. من از نوشتن آن بسیار لذت بردم و امیدوارم این رمان بتواند رضایت سختگیرترین خوانندگان را جلب کند. جالب است که بدانید آگاتا كريستي و همسرش ماكس مالون در سال ۱۳۱۰ برای ماه عسل به ايران و شيراز آمدند و برای اقامت به نارنجستان قوام رفتند؛ زمانی كه هنوز هيچ داستانی از كریستی به فارسی ترجمه نشده بود. او در زندگینامهاش دربارهی شيراز و زيبايیهای آن نوشته: «خوب يادم میآيد كه شيراز چهقدر قشنگ بود. باغهای شيراز مثل يك زمرد سبز خالص بودند كه رگههايی از خاكستری و قهوهای را در خود جا داده بودند. شيراز يك زمرد سبز زيباست»
کريستی بعدها "خانهای در شیراز" را مینویسد. داستان قتلی که در خانهای در شیراز اتفاق افتاده است. محلی که توصیفاتش شبیه همان نارنجستان قوام است. آخرين سفر او به ايران در سال ۱۳۵۰ بوده است؛ شش سال قبل از مرگش. در اين زمان او ديگر حسابی در ايران معروف بوده، مثل حالا که بیش از ۷۳ رمان پلیسی از او به فارسی ترجمه شده است. |